Зламати банкомати ПриватБанку та Ощадбанку просто - достатньо мати смартфон

1
28
Зламати банкомати ПриватБанку та Ощадбанку просто - достатньо мати смартфон
Зламати будь-який банкомат можна легко і просто, про це розповів зарубіжний експерт з питань кібербезпеки. Для цього необхідно скачати спеціальну програму для смартфонів на Андроїд.

Про це повідомляє gsminfo.com.ua.

Фахівець зміг перезавантажити банкомат, видати готівку та отримати дані про кредитки користувачів, просто обійшовши протоколи безпеки.

Деталі афери

Такою хитрою справою займався Хоче Родрігес, віддалений співробітник компанії «IOActive». Він дослідив як банкомати працюють і зрозумів, що у більшості з них застаріла система електронного захисту. І для нього не буде проблемою її обійти.

Для цього він написав легеньку програму для Андроїд-смартфону, вона робить вигляд, що відправляє дані на зчитувач NFC-карток. Такою функцією наділені майже всі банкомати сучасності. Завдяки їй можна проводити операції з карткою, але не розміщувати її до зчитувача, достатньо лише піднести картку до консолі.

Програма написана Родрігесом користується тим самим протоколом, за допомогою якого NFC-сканер зчитує дані з картки або телефону.

Зазвичай для цього з телефону або карти відправляється APDU-сигнал, що містить дані користувача. Софт фахівця імітує цю інформацію, проте містить потік цифр, які перезавантажують буфер обміну даними банкомату і дають іншу команду пристрою. За допомогою цієї програми можна:

- скачати дані карток, які вставлялися в банкомат раніше;
- змінювати суми в фінансових операціях;
- перезавантажувати апарат.
- Родрігес використовував свою розробку на кількох моделях банкоматів, з одним з них вийшло навіть зняти готівку.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
28

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де скачати цю програмку? Як вона називається?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні