Смерть після щеплення: у МОЗ розповіли кому категорично не можна вакцинуватись

0
0
Смерть після щеплення: у МОЗ розповіли кому категорично не можна вакцинуватись
Не щодавно з'явилалсь інформація про смерть чоловіка після вакцинації у Вінниці, яка неабияк збентежила українців. У багатьох виникли сумніви щодо необхідності проведення щеплення. У МОЗ заспокоїли громадян та розповіли, як підготуватися до імунізації від коронавірусу та що робити після уколу.

Про це повідомляють Факти ICTV.

Як підготуватися до щеплення

У МОЗ зазначили, що здавати додаткові аналізи чи проходити спеціалізоване обстеження перед щепленням проти коронавірусу не потрібно.

"Людям, які приймають препарати, що впливають на імунну систему, мають серйозні хронічні захворювання або ж схильні до важких алергічних реакцій, потрібно проконсультуватись зі своїм лікарем завчасно", – повідомили у пресслужбі МОЗ.

Перед вакцинацією лікарю обов'язково потрібно повідомити про будь-які алергічні реакції, що були раніше.

Протипоказання для вакцинації

Не рекомендують вакцинуватися людям, які мають такі скарги:

- важка алергічна реакція на попередню дозу вакцини;
- гіперчутливість до одного з компонентів вакцини (дізнатися про склад вакцини можна у медичних працівників, які проводять вакцинацію);
- гостре захворювання (температура тіла вище 38,5°C);

Водночас незначні інфекції, наприклад, застуда або субфебрильна температура, не повинні стати на перешкоді вакцинації.

Рекомендації після щеплення

За інформацією МОЗ, після щеплення людину просять залишитися у зоні очікування на пів години для того, щоб поспостерігати за її самопочуттям та станом здоров’я.

"Усі медичні працівники, які проводять вакцинацію проти коронавірусу, мають необхідні знання та медикаменти, щоб у разі алергічної реакції чи іншого погіршення стану здоров’я надати вчасну та необхідну допомогу", – пояснили у відомстві.

Безпечність вакцин

Усі вакцини проти коронавірусу, які використовуються в Україні, безпечні та ефективні, зазначили у відомстві. Вони схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування та дозволені до використання всередині країни.

Смерть після вакцинації

2 липня 2021 року у Вінниці 47-річний місцевий мешканець помер після вакцинації проти коронавірусу. Вн отримав щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Протягом години чоловік почувався добре, проте через майже чотири його почало нудити, він втратив свідомість.

О 17.10 прибула екстрена медична допомога, яка провела реанімаційні заходи. О 18.02 медики зафіксували смерть пацієнта.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні