З присмаком скандалу: визначився другий фіналіст Євро-2020

0
-1
З присмаком скандалу: визначився другий фіналіст Євро-2020
У Лондоні на стадіоні «Вемблі» відбувся другий півфінальний поєдинок Євро-2020, в якому збірна Англії зустрічалася з командою Данії.

Про надзвичайно цікавий матч і неоднозначне суддівське рішення пише Спорт.UA.

Перед грою родоначальників футболу називали фаворитами другого півфіналу. А багато експертів говорили про господарів «Вемблі» як про одного з головних фаворитів на чемпіонський титул.

Але їхній суперник, команда Данії, у всіх без винятку матчах на Євро виглядала краще за суперників. Тож данці були готові дати бій команді «трьох левів».

Старт зустрічі на «Вемблі» прогнозовано пройшов за переваги господарів поля. Атака команди Саутгейта активно навантажувала данський оборонний рубіж. В одній з атак Кейн вирізав простріл з правого флангу, але Стерлінг трохи не встиг до м'яча.

Ближче до 20-й хвилини тайму гості заспокоїли гру і взяли ігровий снаряд під свій контроль. Дамсгор з лівого кута штрафного дуже непогано пробив, і ледь не влучив у дальню дев'ятку!

А рівно за 10 хвилин і Міккель, і вся Данія торжествували! Хавбек «Сампдорії» дивовижним ударом зі штрафного метрів з 25-ти пробив точно під поперечину і змусив Пікфорда діставати м'яча з сітки воріт - 0:1!



Однак англійці не запанікували, а пішли в атаку зі ще більшою силою. Результат не змусив на себе чекати. Після розрізної передачі Кейна, Сака справа увірвався в карний майданчик опонентів і прострілив, а К'яєр невдало зрізав м'яча у власні ворота 1:1!



Після перерви Данія не стала відсиджуватися в обороні в надії дочекатися фінального свистка - команда грала активно і показувала цікавий футбол. Так, англійці більше володіли м'ячем, але Данія пресингувала суперника і робила це вдало.

В екстра-таймі Англія пішла в навалу на ворота Шмейхеля. «Три леви» явно не хотіли дотягувати до серії пенальті. Команда Саутгейта просто притиснула Данію до їхніх воріт. І захист «Червоної гвардії» не витримав. Стерлінг пішов на двох захисників і завалився у штрафному майданчику - арбітр показав на «точку» і ВАР все ж підтвердив правильність рішення. Хоча і багато експертів, і європейських ЗМІ засумнівались у правомірності призначення одинадцятиметрового удару на користь англійців.

Зокрема авторитетне іспанське видання Marca пише: «Англія вийшла до фіналу Євро завдяки спірній перемозі над Данією. Стерлінг впав на газон, але... його взагалі торкалися?»

Ще одне видання AS написало наступне: «Данія була на краю прірви, куди її нарешті зіштовхнув нідерландський рефері Маккеллі, який призначив пенальті, який більше нагадував нирок Стерлінга, ніж фол захисника. Англія в фіналі — через стільки років і поколінь. Не без страждань і не без допомоги рефері»

Удар Кейна з одинадцятиметрової позначки Шмейхель потягнув, але Гаррі був першим на добиванні - 2:1!



З таким рахунком матч і завершився. Данія провела прекрасний турнір, своєю грою завоювавши симпатії чималої аудиторії уболівальників по всьому світу. Англія зіграє суперфінал проти Італії. Час Х - 11 липня.

Чемпіонат Європи. 1/2 фіналу.

Англія - ​​Данія - 2:1

К'єр (39, автогол), Кейн (104) - Дамсгор (30)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні