--> В Україні з'являться паперові COVID-сертифікати: подробиці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні з'являться паперові COVID-сертифікати: подробиці

0
4
В Україні з'являться паперові COVID-сертифікати: подробиці
В Україні, нарівні з цифровими COVID-сертифікатами, введуть їх паперовий аналог. Такий документ повинен з'явитися вже восени 2021 року.

Про це на пресконференції в четвер, 8 липня, повідомила проєктна менеджерка Міністерства цифрової трансформації Катерина Чорногоренко.

Вона пояснила, що в паперовому COVID-сертифікаті буде QR-код, який буде зчитуватися сканером.

"Найближчим часом, до закінчення оцінки Європейським Союзом, ми зможемо надати можливість отримувати сертифікати в паперовому вигляді", – сказала вона.

У чому сенс

Як і цифровий сертифікат, в паперовому буде вказуватися інформація про повну вакцинацію, про негативний ПРЛ-тест і про те, що особа перехворіла на COVID-19.

Отримати паперовий сертифікат можна буде через сімейного лікаря та заклад охорони здоров'я. Українці зможуть отримати два варіанти паперового COVID-сертифікату: для виїзду за кордон і для внутрішнього користування в країні.

"МОЗ подав пропозиції, що внутрішній сертифікат може використовуватися для відвідування масових заходів на літній період. Можливо, на осінній період, коли ми будемо бачити, що епідситуація погіршується, будемо розширювати спектр використання цього сертифіката", – додала глава Директорату МОЗ щодо розвитку цифрових перетворень в охороні здоров'я Марія Карчевич.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні