Іспити з української у рамках закону про мову: що зміниться з 16 липня

0
2
Іспити з української у рамках закону про мову: що зміниться з 16 липня
Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», переходить на новий етап, який зміцнить українську мову як державну та який розпочнеться вже з 16 липня 2021 року.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь пояснив, що означають нові норми закону і кого вони торкнуться.

Тарас Кремінь розповідає, що перш за все Національна комісія зі стандартів державної мови розпочне проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Якщо претендент не набере певної кількості балів, наступного разу зможе скласти іспит повторно, але через 4 місяці і аж до того часу, доки не складе.

Претендентами на складання таких іспитів є найвищі державні посади: від президента до заступників голів державних адміністрацій. Всі посади державної служби, прокурори і судді, національна поліція, правоохоронні органи, а також керівники усіх закладів освіти.

16 липня набуває чинності ще 2 статті Закону про мову, у яких йдеться про те, що усі розважальні заходи, а також демонстрація фільмів має бути українською мовою. Також це стосується екскурсійної та туристичної діяльності.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні