--> Як правильно готувати і з чим не можна поєднувати гречку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як правильно готувати і з чим не можна поєднувати гречку

0
0
Як правильно готувати і з чим не можна поєднувати гречку
Гречку варто періодично додавати до свого раціону, адже вона смачна, ситна і дуже корисна. Але є продукти, з якими не варто поєднувати цей гарнір.

Лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова розповіла Коментарям, чим корисна ця крупа в раціоні і поєднання її з якими продуктами буде шкідливим.

Спеціаліст зазначила, що в складі гречки багато вітамінів, клітковини й інших цінних мікроелементів, зокрема калію, магнію, заліза і кальцію. Цей продукт дає відчуття ситості, покращує травлення, тому присутній у великій кількості дієт, спрямованих на лікування та профілактику різних захворювань. Але в поєднанні з певними продуктами цей гарнір може нашкодити здоров'ю.

Лікар зазначає, що не варто регулярно їсти одну гречку, особливо це стосується тих, хто хоче швидко схуднути. Річ у тому, що продукт може спровокувати метеоризм і підвищене газоутворення.

При проблемах зі шлунково-кишковим трактом гречку не варто вживати разом з м'ясними напівфабрикатами (сосисками, сардельками, ковбасами), а також з жирною рибою. Це може стати причиною бродіння і відчуття тяжкості в шлунку.

Крім того, Бочарова зазначає, що крупу небажано просто заливати окропом, краще добре проварити. Приготована таким чином вона буде легше засвоюватися організмом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні