Почали перевіряти зарплати українців: можете заплатити 180 тисяч штрафу

2
8
Почали перевіряти зарплати українців: можете заплатити 180 тисяч штрафу
В Україні розпочалась масова перевірка роботодавців на дотримання трудового законодавства. На тих, хто не оформив своїх співробітників або платить їм частину зарплати "по-сірому", чекають великі штрафи.

Як проходитимуть перевірки і чому без них не обійтися, пише OBOZREVATEL.

Податкова може прийти до будь-якого роботодавця і в будь-який момент

З 1 липня податкова разом з інспекцією праці розпочали рейди по роботодавцях. Як пояснюють у ДПС, вони мають право прийти на будь-яке підприємство, поговорити зі співробітниками, відвідати виробничі приміщення, перевірити документи.

Якщо виявиться, що серед співробітників є офіційно неоформлені, то доведеться заплатити штраф у розмірі 60 тис. грн, а якщо порушення зафіксують вдруге, то сума вже складе 180 тис. грн. Навіть якщо співробітник проходить практику чи стажування без оформлення, це все одно вважатиметься порушенням.

Для початку податківці провели інформаційну кампанію. Про відповідальність за неоформлених працівників попередили 63 тисячі підприємців.

Сірі заробітки, мільярди в конвертах і жебраки-пенсіонери

В Україні один із найвищих рівнів тіньової економіки. Але якщо хоча б наполовину його зменшити, то можна було б повністю позбутися потреби в зовнішніх кредитах.

За різними оцінками, близько 8 мільйонів осіб у нашій країні працюють неоформленими або ж отримують частину зарплати в конвертах. Майже половина найнятих працівників за документами отримує мінімальну зарплату, решту суми доплачують "на руки". Як наслідок, втрачають усі: немає грошей на гідні зарплати вчителям і медикам, пенсіонери отримують мізерні виплати, а співробітники прирікають себе на старість у бідності.

За даними податкової, обсяг "тіньових" заробітних плат сягає 20 млрд доларів на рік. Бюджет унаслідок цього недоотримує понад 200 млрд грн податків. Це більше, ніж Україна одержує у вигляді кредитів від МВФ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ні, просто треба менше красти,, і ці перевірки допоможуть стати багатим ще багатшими
Відповісти
В Луцьку Всі сторожа , автослюсаря на ремонті авто , на мийках розмінники грошей — неоформлені,та ще й на субсидіях за комуналку сидять.А ми за них платимо.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні