Вартість поштових послуг зросте на 20%

0
3
Вартість поштових послуг зросте на 20%
В Україні граничні тарифи на поштові послуги збільшать на 20%. Таке подорожчання зачепить тарифів "Укрпошти", яка ще в травні звернулася до регулятора з проханням підняти ціни на 30-40%.

Про це йдеться в опублікованому рішенні Національної комісії з питань зв'язку.

Старі ціни встановили ще в 2019-му, з того моменту збільшилася інфляція, змінилися фінансові показники підприємства.

"Рішення НКРЗ № 263 від 16.07.2021 передбачає підвищення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку в середньому на 20%", – йдеться в заяві. Відповідно до законодавства держава регулює тільки універсальні послуги поштового зв'язку. Це набір послуг поштового зв'язку загального користування: поштові картки, листи, бандеролі, посилки без оголошеної цінності масою до 10 кг.

Протягом останніх дев'яти місяців "Укрпошта" шість разів зверталася до комісії з пропозиціями про перегляд тарифів на універсальні послуги поштового зв'язку. В середньому вони пропонували підняти ціни на 30-40%.

Відзначимо, раніше Нацкомісія з питань зв'язку прийняла рішення скасувати процес ухвалення законопроєкту, який ввів би жорсткі правила для мобільних операторів і заборонив би їм нав'язувати контент-послуги без згоди клієнтів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні