Зміна симптомів: вірусолог розповів про особливості штаму «Дельта»

0
-6
Зміна симптомів: вірусолог розповів про особливості штаму «Дельта»
У людей, в яких виявили нову мутацію коронавірусу, частіше зустрічаються порушення роботи шлунково-кишкового тракту. У той же час нюх і смак лишаються в нормі.

Про це заявив вірусолог Сергій Нетесов, пише Корреспондент.

Відбулося підвищення частки одних симптомів і зниження інших. Штам коронавірусу Дельта рідко викликає порушення нюху і смаку. Зате все частіше зустрічаються шлунково-кишкові симптоми.

За словами вірусолога, це обумовлено тим, що у вірусу "змінилася будова рецептор-зв'язуючого домену S-білка, а з ним і специфічність щодо клітин, з якими він взаємодіє".

"Судячи з усього, він став краще з ними зв'язуватися. Такі клітини є і в легенях, і на стінках судин, і в кишечнику. Ймовірно, що саме через це вийшов зсув симптомів", - додав він.

Вірусолог зазначив, що вже доведеним є той факт, що штам Дельта значно швидше розмножується в організмі тих, хто заразився.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні