Tophype: моторошні об'єкти, які не може пояснити навіть наука. ВІДЕО

0
-9
Tophype: моторошні об'єкти, які не може пояснити навіть наука. ВІДЕО
Кохінур

Діамант, який в перекладі означає «гора світла», був призначений для королеви Вікторії. Експерти називали діамант найбільшим у світі, але королева Вікторія знала, що за дорогоцінним каменем закріпилась «дурна слава». Проклятий камінь переходив від власника до власника приносячи людям страждання та смерть. Останнім таким власником був Махараджа, який знав про славу «Кохінура» та вирішив, що має будь-яким способом позбутися від нього. Проте, не встиг, тому що дуже швидко захворів та помер.

У Британії камінь було вирішено вставити у королівську корону, але після чого носили її тільки жінки. І не даремно, тому що у легенді йдеться про те, що страшні біди камінь приносить лише для чоловіків.



Біблія Диявола

Велетенським, кодекс назвали не даремно, адже це дуже велике середньовічне рукописання. Висота його складає 89 сантиметрів, ширина 49 сантиметрів, а вага цілих 79 кілограмів. У манускрипті немає нічого незвичайного. На більшості сторінок можна побачити релігійний текст, проте на 290 сторінці з’являється портрет диявола. Цікаво те, що на сторінці поряд знаходиться зображення раю.

У легенді йдеться про те, що монах на ім’я Герман, через порушення монастирських правил був покараний і поміщений у келію без права виходити назовні. У гніві монах пообіцяв братам бенедиктинцям, що за одну ніч створить книгу, яка прославить їх монастир. Він викликав диявола і виконав рукописання у призначений термін, але диявол залишив там помітку – власний портрет.



Стілець Басбі

Стілець Басбі став одним з найпопулярніших експонатів музею «Крікбі». За легендою, стілець був проклятий вбивцею Томасом Басбі. Невдовзі до каторги у 1702 році, вважається, що Басбі прокляв цей стілець на якому часто сидів у місцевому пабі. Через 10 років після цього у паб зайшов трубочист, який також сидів на цьому стільці і трагічно загинув. Він став першою жертвою прокляття.

Більш ніж за 200 років прокляття забрало на той світ близько 60-ти людей. Життя кожного з них закінчувалось після будь-якого контакту зі стільцем. Після численних смертей, володар закладу, де знаходився стілець здав його у місцевий музей.



Зіркові ворота

На території заповідника «Парк золотих рибок» знаходиться дивовижний об’єкт, який дістався людству від древньої цивілізації півострова. Більш цікавим тут є зображення на одній зі стін, яке має назву «Зоряні ворота Шрі-Ланки». Ворота являють собою різьбу по нерівній поверхні скелі у вигляді кругової діаграми. Вчені вважають, що можливо, зображення є картою паралельного світу, або воротами, через які древні цивілізації спілкувалися з духами.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні