В Україні приберуть з обігу одну з найбільш популярних монет

2
-15
В Україні приберуть з обігу одну з найбільш популярних монет
Нацбанк України виводить з обігу монету номіналом в 1 гривню золотистого кольору. Зате їх місце будуть займати "сріблясті" оборотні монети.

Про це повідомляє прес-служба НБУ в Фейсбуці.

Відзначається, що в обігу є досі 452,1 млн шт. "золотистих" монет. Вони поки є дійсним платіжним засобом, ними можна вільно розплатитися, проте поступово вони виводяться з обігу.

Відзначається, що в обігу перебуває 585,2 млрд грн. Зокрема, 2,9 млрд шт. банкнот на загальну суму 581,1 млрд грн і 13,7 млрд шт. монет (без пам'ятних та інвестиційних) – на 3,9 млрд грн.



Раніше повідомлялося, що в Україні за монети, які виготовлені з помилками (двома однаковими сторонами, із зазначенням різних років випуску) продають за ціною, в десятки тисяч разів вище номіналу. Так, одну гривню можна продати за одну тисячу доларів.

Монету в 1 гривню 2011 року випуску, на ребрі якій вказано 2012 рік, на аукціоні продали за 27 778 грн. Під час аукціону зробили 26 ставок.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-15

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чим та монета не вгодила, це ж не папір який стирається? А так міняти шило на мило, і витрачати зайві кошти на друкування нової монети, навіщо?!
Відповісти
А навіщо коміків вибрали в верховну раду.?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні