--> В Україні з'явиться нова 5-гривнева монета. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні з'явиться нова 5-гривнева монета. ФОТО

0
8
В Україні з'явиться нова 5-гривнева монета. ФОТО
22 липня в обігу з'явиться нова пам'ятна монета номіналом 5 грн "Маяки України". Зроблена вона буде з нейзильберу. На аверсі зобразили фрагмент карти України з півостровом Крим.

На береговій лінії крапками позначені маяки, пише gazeta.ua.

"В Україні, яка розташована на перетині торгових шляхів Східної Європи й Середземноморського басейну та має понад 2500 кілометрів морського узбережжя, налічуються десятки маяків. Кожен має власну назву, історію та форму. Маяки не лише виконують функцію забезпечення судноплавства, а також є надбанням національної культурної спадщини України", - повідомили в пресрелізі Нацбанку.



На реверсі монети в центрі зобразили розу вітрів. Вона символізує правильний вибір шляху та щасливе його завершення. На тлі стилізованих хвиль зобразили Аджигольський, Зміїний, Євпаторійський, Мегапномський, Іллінський та Бирючий маяки.



Загалом випустять 35 тисяч монет із маяками. Про дату реалізації зазначеної монети в Інтернет-магазині Національного банку України буде повідомлено додатково.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні