Експерт: регіони України можуть «вибухнути» спалахом коронавірусу

0
1
Експерт: регіони України можуть «вибухнути» спалахом коронавірусу
Наразі всі регіони України перебувають на плато захворюваності на коронавірус, через що можуть “вибухнути” спалахами. За такої ситуації система охорони здоров'я України витримає максимум 2,5 місяці.

Про це УНІАН повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

Водночас коли саме в Україні може статися спалах, експерт не прогнозує. За його словами, наразі немає регіонів зі складною ситуацією, скрізь все стабільно.

"Два з половиною місяці – це середній сценарій, якщо піде спалах і який діятиме за двох припущень: якщо спалах вже зараз і темпи зростання середні по Європі. Якщо ми підемо, як Нідерланди, і виростемо в 10 разів за тиждень, то ми можемо і за тиждень вийти на максимальну потужність. Тобто в середньому у нас є два з половиною місяці, а в гіршому випадку – один тиждень. Але принаймні на 2,5 місяці запасу міцності має вистачити, а от далі може бути дуже погано", - пояснив експерт.

Як стверджує Ганиченко, наразі з впевненістю можна стверджувати, що Україна в зоні ризику. Але перебуває вона у такому стані уже чотири тижні, як черговий спалах стався у Європі. За його словами, спалах захворюваності може тривати кілька місяців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні