Гра-симулятор: у луцьких школах можуть вчити фінансової грамотності

0
-7
Гра-симулятор: у луцьких школах можуть вчити фінансової грамотності
Громадські активісти запропонували педагогічним колективам та місцевій владі Луцька започаткувати у школах клуби фінансової грамотності. Навчання базуватиметься на грі-симуляторі під назвою "Життєвий капітал".

Про це повідомляє Galinfo.

Ініціативу проявили представники громадської спілки "Ротарі клуб Лучеськ". Активісти провели гру "Життєвий капітал" серед лідерів громадської думки та педагогів, аби ті зрозуміли підхід до можливої програми навчання школярів.

Чи з'являться нові клуби у Луцьку
З метою популяризації Національного проєкту фінансової грамотності наочно гру "Життєвий капітал" презентували бізнес-аналітик Сергій Івагло та фінансова експертка Ольга Яловенко.

Нам важливий комфорт у сприйнятті знань та здобутті фінансових навичок. Наразі триває співпраця з педагогами, які пройдуть гру та, зацікавившись, самі зможуть передавати знання учням, – розповідає представниця "Ротарі клуб Лучеськ" Юлія Гринчук.

Громадські активісти зустрілись з керівництвом департаменту освіти Луцької міської ради з метою підтримки ініціативи від влади. Директор департаменту Віталій Бондар зауважив, що ініціатива формувати у школярів розуміння фінансової грамоти їх неабияк зацікавила.

Зараз ми передали інформацію до шкіл, де вчителі економіки та інші педагоги вивчають можливість використання ігрових методів для навчання дітей азам фінансової грамоти, вмінню складати та аналізувати бюджет, а також розумінню витрат, – повідомив освітянин.

До слова, створювати такі клуби чи ні – остаточне рішення прийматимуть вже безпосередньо у школах. Заклади освіти мають повну автономію у таких питаннях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні