Українцям соняшникову олію продають удвічі дорожче, ніж іноземцям

1
11
Українцям соняшникову олію продають удвічі дорожче, ніж іноземцям
У магазинах України ціни на соняшникову олію вже перевищили 70 грн за 900 мл. У європейських супермаркетах вона вдвічі дешевша.

Про це пише gazeta.ua.

"Ситуація з олією в Україні унікальна. В усьому світі ціна впала майже на 10 відсотків. В Україні ж за рік ціна зросла на 89 відсотків. Від початку року - на 59 відсотків, а за останній місяць на 3,8 відсотка. Тобто не було жодного місяця, коли вона падала в ціні, а у світі впала", - розповів економіст Олег Пендзин у сюжеті Сніданку з 1+1.

На українському ринку всього декілька великих виробників. Тому спекулювати цінами просто.

"Споживачу немає з чого обирати. Є дорога оливкова, а є соняшникова. А весь світ пропонує ще й інші види олій", - каже експерт.

До Європи наші виробники вимушені продавати олію вже за реальними цінами.

"Якщо вони там поставить ціну не 28-29 чеських крон, а 50 чеських крон, то він з тим товаром і залишиться. Ніхто в нього не візьме той товар", - підсумував Олег Пендзин.

Якщо держава не втрутиться, то українцям надалі продаватимуть вітчизняну олію вдвічі дорожче, ніж іноземцям, переконаний експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну да , аякже має бути адже в нас зарплати більші чим в Европі, і вчителі зарплату в 4000 євро отримують. А те що Україна аграрна держава і ми можемо самі внутрішні ціни встановлювати то це дурня, головне бізнес-треба побільше "бабла зрубати".Слава " ЗЕ"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні