В Україні підскочила ціна на продукти: що подорожчало

1
15
В Україні підскочила ціна на продукти: що подорожчало
Згідно з даними Держстату, в Україні підскочили ціни на продукти харчування. У Державній службі статистики України опублікували інформацію про середні споживчі ціни в червні 2021 року.

Про це повідомляє Експерт.

Згідно з опублікованими даними, вартість буряка в порівнянні з груднем минулого року збільшилася і тепер складає 17,7 грн за кілограм. Ціна на моркву підскочила на 150,5% і досягла 15 грн за кілограм. Вартість цибулі збільшилася на 114,8 % і склала 11 грн за кілограм, а ціна на капусту збільшилася на 67% і досягла 8 грн за кілограм. Картопля ж подорожчала на 31% і досяг 13,3 грн за кілограм. Вартість соняшникової олії зросла на 54,4% і досягла 65 грн за літр, а ціна на цукор підскочила на 24,0% і склала 25,9 грн за кілограм.

Згідно з даними Держстату, за перше півріччя вартість сигарет преміум-класу зросла на 8,2% і склала 62,6 грн за пачку, а ціни на горілку підскочили на 0,7% і досягли 93,3 грн за 0,5 літра. Пиво в середньому подорожчало до 18,6 грн за пляшку, а вартість вітчизняного вина підскочила на 4,5% і досягла 69,2 грн за пляшку.

І незважаючи на те, що в Україні подешевшали яйця, експерти прогнозують зростання їх вартості вже в серпні до 40 грн за десяток. Це може статися через зниження обсягів виробництва яєць і подорожчання кормів на 60%. Якщо ситуація не зміниться, то очікувати зниження їх вартості до весни не варто.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну куди ви вже ті ціни гоните? Хочете всю Європу перегнати? Вже в Польщі ціни нижчі чим у нас, а зарплати значно вищі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні