Захопив судно в Індійському океані: затримали першого українського пірата. ФОТО

0
4
Захопив судно в Індійському океані: затримали першого українського пірата. ФОТО
Громадянина України, який захопив судно в Індійському океані і вимагав викуп за його звільнення, затримала СБУ. Це перший випадок в історії України, коли особі повідомлено про підозру у піратстві, повідомили у відомстві.

Перший український пірат - житель Миколаївщини. Він влаштувався у міжнародну компанію, яка займається охороною суден від піратів. Втім, замість того, щоб охороняти човен, чоловік сам захопив його.



Погрожуючи зброєю капітану корабля, зловмисник вимагав зміни курсу судна та грошову винагороду у 500 тисяч доларів. Після 4 днів перемовин представникам судноплавної компанії вдалося вмовили пірата здати зброю та розблокувати човен за 6 тисяч доларів.

Однак коли зловмисник повернувся на плавучу базу охоронної компанії, він захопив її арсенал і почав нові перемовини. Цього разу вимагав 100 тисяч доларів — інакше погрожував викинути всю зброю за борт.



Компанія відмовилася виплачувати викуп. Зловмисник встиг викинути частину зброї, а потім його зупинили силою. Оскільки події відбувалися у відкритому морі, то його неможливо було притягнути до відповідальності, адже на нейтральні води не поширюється юрисдикція жодної держави.



Пірата затримали вже в Україні. З часу приїзду на Батьківщину він декілька разів міняв паспорти і місця проживання. Наразі йому оголошено підозру за піратство, а саме застосування насильства, пограбування або інші ворожі дії щодо екіпажу морського судна. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні