Назвали причини вибуху на «РівнеАзот»

1
3
Назвали причини вибуху на «РівнеАзот»
Попередньою причиною аварії на заводі "Рівнеазот" стала невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника. Однак остаточні висновки зробить комісія.

Про це в середу, 21 липня, на засідання Кабміну заявив глава МВС Денис Монастирський. За його словами, постраждалих в результаті НП немає.

"Причиною викиду на "Рівнеазоті" могли бути невідповідність матеріалу труби трубопроводу заявленим характеристикам виробника або корозія труби трубопроводу", – сказав він.

Монастирський розповів, що 20 липня о 16:57 на заводі в цеху неконцентрованої кислоти трапився витік газу. Однак через 25 хвилин витік було усунено. Глава МВС додав, що капітальний ремонт трубопроводу не проводився з 1969 року.

Також міністр внутрішніх справ сказав, що в Україні до кінця 2021 року мають намір провести позапланові перевірки на хімічно небезпечних об'єктах. Перевірками займуться співробітники Держпраці, ДСНС та Держекології.

"З метою попередження та недопущення подібних аварій, вважаємо за необхідне доручити ... проведення позапланових спільних перевірок всіх хімічно небезпечних об'єктів першого та другого ступенів хімічної небезпеки з практичним відпрацюванням дій персоналу і об'єктів аварійно-рятувальних служб з реагування на виникнення таких аварій", – розповідям Монастирський.

На місці вибуху в Рівне працює спеціальна комісія, яка і дасть остаточні висновки щодо НП.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ми знаємо, що винні труби. Але труби предмет неживий, скажіть щось новеньке, не приховуючи правди, хто з представників заводу "Рівнеазот" візьме на себе відповідальність за монтаж неякісного обладнання, труб??? І напишіть, чи понесе він/вони заслуженого покарання за таку маштабну для країни - катастрофу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні