--> «РівнеАзот» приховує причини аварії та не пускає екологів. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«РівнеАзот» приховує причини аварії та не пускає екологів. ВІДЕО

1
1
«РівнеАзот» приховує причини аварії та не пускає екологів. ВІДЕО
Фахівці перевіряють ґрунт і повітря довкола "Рівнеазоту", на якому 20 липня стався вибух. Втім, на територію власне заводу екологів відмовилися пускати.

Про це повідомляє ТСН.

Керівництво "Рівнеазоту", ймовірно, хотіло приховати розгерметизацію труби. Своїх обіцянок щодо сприяння у розслідуванні справи вони не дотримуються.

Керівництво не пускає екологів на "Рівнеазот"

Екологи перевіряють, чи не забруднилися ґрунти довкола "Рівнеазоту". Втім, на саме підприємство, попри обіцянки керівників, фахівців не допустили. Вони складають спеціальні документи з вимогою допуску.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський зазначає: керівник підприємства чи відповідальна особа повинні були одразу повідомити про аварію. Однак з "Рівнеазотом" усе сталося не так.

Фактично ж наші служби знали від ЗМІ. Інспектори виїхали, а не були допущені до перевірки. Це найбільше обурює, – наголосив Абрамовський.

Позапланові інспекції планують і на інших хімзаводах України. Спеціалісти також з'ясовуватимуть, чому про надзвичайну ситуацію на "Рівнеазоті" не повідомили екстрені служби, а вони дізналися про це через соцмережі.

Про вибух на "Рівнеазоті" екологи і ДСНС дізналися з інтернету

Підприємство "Рівнеазот" не попередило органи держнагляду й контролю про вибух. Як розповів голова Держекоінспекції Андрій Мальований, є підстави думати про намір приховати аварію.

Річ у тім, що Державна служба з надзвичайних ситуацій та Державна екологічна інспекція дізналися про цю подію з соціальних мереж.

Є певні підстави вважати, що керівництво підприємства спробувало приховати надзвичайну подію, – заявив Мальований.

Остаточні висновки про наслідки вибуху на "Рівнеазоті"

Держекоінспекція зробить за результатами роботи комісії, слідчих органів та власної перевірки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Трахнути добре, щоб ривками ходили.
Цирк влаштували.
Спецпідрозділ і пару добрих кийків директору і представникам "білого будинку".
Ви, що малі діти?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні