--> В Україні знесуть хрущовки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні знесуть хрущовки

3
-4
В Україні знесуть хрущовки
Міністерство розвитку громад та територій України підготувало законопроєкт, який дасть дозвіл на знесення старих хрущовок. Замість них будуватимуться нові будівлі більшої поверховості. Зокрема, в чинні правила внесуть норму, згідно з якою для реконструкції потрібна буде згода 75%, а не 100% жителів.

Про це виданню "Гордон" розповіла заступниця голови фракції "Слуга народу" Олена Шуляк.

Закон, який дозволяє зносити старі будівлі й будувати на їхньому місці нові, діє ще з 2006-го. Але його норми прописані так, що реалізувати можливість практично неможливо.

"Ви ж розумієте, що 100-відсоткової згоди від усіх мешканців на розселення не одержати ніколи. Це просто неможливо. Тому Мінрегіон підготувало законопроєкт, який стосується зниження цього бар'єру: якщо 75% мешканців згодні, тоді можна почати розселення", – розповіла нардепка.

Знесення будівлі та будівництво нового об'єкта відбуватиметься коштом забудовника. Багато житлових кварталів було побудовано з урахуванням, що поруч із будинками є місце для "нульової будівлі". Тобто передусім повинні звести новий "нульовий" будинок, потім переселити мешканців із старого в новий, знести перший будинок, побудувати на його місці новий – переселити мешканців із наступного будинку вже в другий побудований будинок і так далі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хрущовки хоч і не привабливі з вигляду,але вони ще простоять стільки років,як і простояли.А,чому не приймуть закон про знесення будинків яким більше сотні років,які відносяться до ветхого фонду і знаходяться в аварійному стані,і в них проживають люди ризикуючи кожної хвилини своїм життям опинитись під завалами.Міністр,як думаєш?
Відповісти
А чому не приймуть закон який зобов'яже забудовника знести незаконно побудовану багатоповерхівку?
Відповісти
Ото вже почнеться свавілля забудовників і скандали з тими хто не захоче переселятися.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні