Гроші не видає, але списує: як працюють банкомати ПриватБанку

1
7
Гроші не видає, але списує: як працюють банкомати ПриватБанку
Нещодавно почастішали повідомлення про те, що цілий ряд банкоматів ПриватБанку списує з карт гроші, але при цьому не видає готівку. Проблема зустрічається по всій країні. Що ж з цим робити, і що може стати причиною?

Пише GSM.

Хто «з’їдає» гроші?

За словами клієнта банку, який опублікував свою скаргу на форумі «Мінфін», двадцятого липня він спробував зняти шість тисяч чотириста гривень з карти. Банкомат рахував купюри незвично довго, після чого завис і видав «помилку». Гроші списалися, але чоловік їх не отримав.

Таких ситуацій в нашій країні відбувається дуже багато. Фахівці виділяють наступні причини, за якими вони можуть відбуватися:

Збій через те, що зам’ялася купюра. Це найпростіший і найбільш сприятливий варіант подій. Гроші можуть повернути в той самий день.

Помилка банкомата з технічної причини. Необхідно буде звернутися в банк із заявою, після чого проведуть інкасацію банкомату, і якщо будуть виявлені зайві купюри, їх відшкодують клієнту.

Дії шахраїв. Вони часто встановлюють спеціальні стрічки, які «крадуть» готівку, захоплюючи її. В такому випадку необхідно перевірити, чи немає на банкоматі сторонніх пристроїв, а також перерахувати гроші так, щоб їх було видно на камері, що вбудована в банкомат.

У будь-якому випадку, в першу чергу необхідно зателефонувати за номером телефону, який зазначено на банкоматі, та описати проблему, не відходячи від нього. Такі випадки зустрічаються часто, і працівники про них прекрасно інформовані, так що вони зроблять все, щоб вам допомогти.

Варто зазначити, що останнім часом зросла кількість випадків, коли винними в збоях банкомату виявляються саме шахраї, а зовсім не програмні або апаратні збої. Тому необхідно вкрай уважно перевіряти банкомати, а найкраще користуватися тільки тими, що встановлені у відділеннях.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зрада?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні