Чому не можна заряджати телефон до 100%

1
-2
Чому не можна заряджати телефон до 100%
Зазвичай, користувачам телефонів часто говорять про те, що телефон обов’язково треба заряджати до 100% і лише потім знімати з зарядки. Цікаво, чи так це насправді?

Про це повідомляє GSMinfo.

Чи потрібно повністю заряджати смартфон?

Раніше, мобільних пристроїв використовувалися нікель-кадмієві та нікель-металогідридні акумулятори. Вони мали ефект пам’яті, через що їх потрібно було заряджати повністю і до 100%.

А тепер смартфони працюють на літій-іонних і літій-полімерних акумуляторах і зовсім позбулися ефекту пам’яті. Через це батарея більше «не запам’ятовує», на скільки відсотків її не дозарядили минулого разу.

Чому необов’язково заряджати смартфон до 100%?

Телефон не обов’язково заряджати до 100%, тому що, з кожним повним заряджанням ємність акумулятора знижується, відповідно, його термін служби зменшується. Заряджаючи телефон кожен раз до 100%, користувач свідомо вкорочує життя батареї.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Менше заряджений акумулятор потребує частішого заряджання що також зменшує ресурс роботи АКБ, тому що акумулятор має певну кількість циклів заряд-розряд.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні