--> Вибух на «РівнеАзот»: біля Рівного з'явились калюжі яскраво-рожевого кольору. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вибух на «РівнеАзот»: біля Рівного з'явились калюжі яскраво-рожевого кольору. ФОТО

1
-14
Вибух на «РівнеАзот»: біля Рівного з'явились калюжі яскраво-рожевого кольору. ФОТО
У полі неподалік від Рівного з'явилися дивні калюжі з рожевою рідиною. Рятувальники з Державної служби з надзвичайних ситуацій разом з екологами перевірили їхнє походження та дізналися, що причиною появи незвичного явища став препарат для боротьби зі шкідниками.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

Зазначається, що їх помітили біля села Колоденка, яке розташоване всього за 7 км від обласного центру.

22 липня до рятувальників звернувся місцевий житель Олексій Машта, який першим натрапив на рожеві калюжі. Він поділився знятим відео:

У місцевій ОТГ встановили, що один із сільськогосподарських виробників під час обробки угідь залишив у полі рештки рідини невстановленого походження.

На місце прибули співробітники ДСНС та екологи. Фахівці взяли проби ґрунту та самої речовини для проведення експрес-аналізів. Також провели обстеження атмосферного повітря.

Як встановила експертиза, яскраво-рожева рідина, яку виявили на Рівненщині, – це препарат "Префект", сертифікований в Україні. Він призначений для боротьби зі шкідниками. Клас небезпеки препарату – третій з наявних п'яти. У ДСНС додали, що загрози для людей немає.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Загрози немає,можна пити замість води.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні