Алкоголь корисний для серця: нове дослідження

0
-4
Алкоголь корисний для серця: нове дослідження
Нове дослідження показало, що у людей, які п'ють алкоголь в малих дозах, ризик поганих наслідків серцево-судинних хвороб нижче, ніж у непитущих.

Про це повідомляє "MedicalXpress".

Вчені зібрали дані про 48 тисяч осіб, які страждають від серцево-судинних захворювань. Вони зіставили кількість алкоголю, які ті вживають, з ризиком інфаркту, інсульту і смерті протягом 20 років.

Профілактики хвороб серця

Дослідження показало, що у людей, які вживали алкоголь в кількості, еквівалентній 6 – 8 грамів чистого спирту на день, ризик повторного інфаркту або інсульту був на 27% нижчий, ніж у тих, хто не пив зовсім.

Вживання 6 грамів на день було пов'язано зі зниженням цих ризиків на 50%.

Максимальною дозою алкоголю, яка була пов'язана зі зниженням ризику серцево-судинних подій і смерті, були 15 грамів на день (еквівалент пляшки вина на тиждень). Ця доза нижча за ту, яку в США вважають відносно безпечною для здорових чоловіків (105 проти 196 грамів чистого алкоголю в тиждень).

"Наші дані свідчать про те, що людям з серцево-судинними захворюваннями може не знадобитися повністю відмовлятися від алкоголю, щоб попередити інсульт, інфаркт або стенокардію. Але вони повинні подумати про зниження дози", – зазначили науковці.

Чому не варто починати пити

Оскільки вживанням алкоголю пов'язане з ризиком розвитку інших хвороб, непитущим людям з серцево-судинними захворюваннями не потрібно рекомендувати починати випивати.

Вчені застерігають, що їхні дані можуть перебільшувати захисну дію алкоголю для людей з серцево-судинними хворобами. Автори вказують, що в результатах можуть бути неточності у зв'язку з тим, що в наглядовому дослідженні складно врахувати всі чинники. Крім того, люди можуть неточно повідомляти про кількість випитого алкоголю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні