Коли закінчилась кава: які продукти і напої допоможуть прокинутися

1
6
Коли закінчилась кава: які продукти і напої допоможуть прокинутися
Багато хто звик розпочинати день з філіжанки запашної кави, адже ароматний напій додає енергії та заряджає бадьорістю.

Але що робити, якщо кава раптово закінчилась? Лікар-дієтолог Анна Бєлоусова розповіла Коментарям, які продукти та напої зможуть її замінити.

Спеціаліст зазначила, що продукти можна умовно розділити на два види: перші мають збадьорливий ефект, інші — заспокійливий.

За словами дієтолога, альтернативою вранішньої кави може стати натуральний сік грейпфрута, апельсина або інших цитрусових.

Також підбадьоритися можна за допомогою ягід і фруктів, наприклад, вишні/черешні/полуниці/кислих яблук. А ось груші та сливи не підійдуть, оскільки мають заспокійливий ефект.

Додати енергії вранці допоможуть і баклажани, часник, огірок, свіжа цибуля. Але вживати їх бажано у свіжому вигляді, тому що термічна обробка позбавляє їх подібних властивостей.

Різний ефект мають м'ясо і риба. Їхні властивості залежать також від "оточення". Для прикладу, риба, щедро приправлена спеціями, з легкістю замінить ранкову порцію кави, тоді як стейк навпаки - подіє як потужне заспокійливе.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як що робити? Бігти до кав'ярні або крамниці по каву)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні