--> Директором школи можливо буде стати лише після іспиту зі знання державної мови | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Директором школи можливо буде стати лише після іспиту зі знання державної мови

0
8
Директором школи можливо буде стати лише після іспиту зі знання державної мови
Всі кандидати, які претендують на посаду директора школи, мають скласти мовний іспит та надати сертифікат, що підтверджує вільне володіння державною мовою.

Про це повідомляє "Освіта.ua".

Згідно з переліком чиновників, які мають складати мовний іспит, серед них і керівники закладів освіти всіх форм власності, і педагогічні, науково-педагогічні чи наукові працівники.

Експерт з місцевого самоврядування проєкту "DECIDE" Cергій Яцковський розповів, що раніше не було передбачено документу, що підтверджує володіння державною мовою.

Але з 16 липня 2021 року в дію вступив закон про функціонування української мови як державної, тож тепер керівники закладів освіти всіх форм власності мають засвідчувати рівень володіння державною мовою державним сертифікатом.

Як відомо, закон має вищу силу за наказ МОН. Тож, враховуючи норми статті, тепер претендент на посаду директора школи повинен надавати документ, що підтверджує вільне володіння державною мовою,
– пояснив Cергій Яцковський.

Також експерт зазначив, що усі територіальні громади мають врахувати дані зміни та внести відповідні зміни в положеннях про конкурс на посаду директора школи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні