В Україні рекордно зростуть ціни на оренду житла

0
-1
В Україні рекордно зростуть ціни на оренду житла
В Україні з початку 2021-го вартість оренди житла виросла приблизно на 10-15%.

Про це повідомляє прес-служба АФНУ.

Президент Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) Юрій Піта заявив, що найбільше ціни зросли на "соціальні" малогабаритні квартири старої забудови, розташовані поруч зі станціями метро або транспортним вузлом. За прогнозом АФНУ, до кінця року оренда може подорожчати ще на 10-15%.

При цьому найбільше вартість оренди зросла у Харкові, Одесі, Львові, Дніпрі та Києві – майже 15%.

Однак у інших обласних центрах зростання вартості менш відчутне: від 5% до 10%. Відзначається, що в порівнянні з 2020-м, попит на оренду виріс на 20-25%, хоча і до цих пір не дотягує до максимальних показників 2019-го.

"На ринку оренди житла ціни формуються через наявний запит громадян. Протягом 2021-го відбувається повільне підтягування вартості найму до показників кінця 2019 року. Але це відбувається без будь-яких відчутних цінових стрибків", – заявив Піта.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні