--> В Україні збільшиться кількість малозабезпечених сімей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні збільшиться кількість малозабезпечених сімей

0
В Україні збільшиться кількість малозабезпечених сімей
Уряд хоче розширити сферу надання соціальних послуг та збільшити кількість малозабезпечених сімей.

Про це повідомляє Закон і Бізнес.

Ввтори законопроекту кажуть, що реальний прожитковий мінімум для працездатних осіб у червні 2021 року в розрахунку на місяць становив 4597 грн. А з урахуванням податків, що утримуються при виплаті, —5710 грн. Проте, у держбюджеті поточного року розмір прожиткового мінімуму майже удвічі нижчий. І саме він використовується для обчислення мінімальних окладів та визначення отримувачів соціальної допомоги.

Тож аби якось компенсувати занижений рівень прожиткового мінімуму, нардепи пропонують збільшити межу, до якої громадяни мають право на соціальну допомогу. Адже наразі вони не підпадають під критерії малозабезпеченості та змушені самостійно оплачувати соціальні послуги.

Якщо таку поправку схвалять, то малозабезпеченою визнаватиметься особа, середньомісячний дохід якої не перевищує 4 прожиткових мінімумів для відповідної категорії (Наприклад, наразі такими вважалися б непрацездатні особи, які отримують менше 7416 грн.). Відповідно для таких громадян всі соціальні послуги мають надаватися виключно за рахунок коштів бюджету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні