--> Можна залишитись без грошей: як дурять клієнтів «Монобанку» та «ПриватБанку» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Можна залишитись без грошей: як дурять клієнтів «Монобанку» та «ПриватБанку»

0
-4
Можна залишитись без грошей: як дурять клієнтів «Монобанку» та «ПриватБанку»
У Google Play з'явився новий вірус, який здатний вкрасти дані банківських карт з додатків ПриватБанку (Приват24) і monobank. Жертвою може стати будь-який українець, який завантажить шкідливу програму на свій мобільні телефон.

Про нову шахрайську схему повідомляє видання "Gsminfo".

Як працює вірус?

Вірус називається "Vultur" і він здатний зчитувати інформацію з екрану смартфона. Його виявили фахівці з кібербезпеки з Нідерландів, він працює за принципом троянської програми, тобто потрапляє в телефой разом з іншим додатком.

Головне його завдання – дізнатися інформацію про банківську карту, криптовалютний гаманець і вкрасти паролі. Сам вірус відрізняється від аналогів: він аналізує, збирає інформацію про свою жертву, робить знімки екрану.

Програма настільки просунута, що здатна визначити, в який день на карту приходить зарплата і атакувати рахунок саме в той день. Шахраї можуть зняти гроші за лічені хвилини.

Як не стати жертвою обману?

Недостатньо завантажувати програми тільки із спеціалізованих майданчиків. Важливо також встановити на свій смартфон антивірус і регулярно його оновлювати.

Також важливо:

- завантажувати тільки відомі програми;

- не завантажувати на телефон файли з відкритої мережі;

- відслідковувати перекази і встановити обмеження на їх максимальний розмір.

Відзначимо, якщо крадіжка коштів з банківського рахунку сталася з вини клієнта, наприклад, він сам встановив на свій телефон програму, яка дозволяє красти дані, банк повертати кошти не буде.

Враховуючи, що автор програми знаходиться за кордоном, українським правоохоронцям самостійно залучити шахраїв до відповідальності буде вкрай складно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні