12 секретних безкоштовних послуг «Укрзалізниці»‎, про які ніхто не знає

0
-12
12 секретних безкоштовних послуг «Укрзалізниці»‎, про які ніхто не знає
Українці часто подорожують на поїздах як у межах країни, так і за кордон. Втім, далеко не всі знають, які права вони мають.

Про це повідомляє "OBOZREVATEL".

Купуючи квиток, пасажир отримує масу переваг: від безкоштовних послуг у поїзді до виплат від страхової компанії у разі травми.

1. Всі пасажири, які мають квиток (в тому числі й електронний), можуть безкоштовно користуватися туалетами на залізничних вокзалах і станціях на шляху прямування поїзда.

2. У поїзді безкоштовно можна попросити окріп у провідника, а також склянку і ложку.

3. У купе провідника завжди є холодильник, яким можуть скористатися і пасажири вагона.

Він знадобиться тим, хто везе у подарунок солодощі або ліки, які потрібно зберігати за низьких температур.

4. У провідника також є аптечка, якою в разі потреби можуть користуватися пасажири.

5. Ті, хто бояться висоти або ненадійно почуваються на верхній полиці в поїзді, можуть попросити у провідника спеціальні ремені безпеки.

6. У правилах перевезення зазначено, що пасажир може не складати самостійно постільну білизну після користування.

Послуга прибирання закладена у вартість придбаного квитка. Крім того, якщо вам видали надірваний пакет з білизною, ви можете його безкоштовно замінити.

7. Якщо в туалеті поїзда закінчився туалетний папір або мило, пасажири мають право взяти у провідника нові предмети гігієни.

8. Якщо у вашому купе не працює кондиціонер, то ви маєте право пересісти у вагон з робочим кондиціонером, попередивши про це провідника. Однак це можливо тільки за наявності вільних місць.

9. Кожен пасажир може безкоштовно обміняти квиток зі зміною дати. Якщо ви хочете вагон вищої категорії, то слід доплатити, якщо нижчої – навпаки, отримати в касі різницю.

10. Якщо ви випадково проїхали свою станцію, ви маєте право безкоштовно повернутися. Для цього потрібно підійти до начальника поїзда зі своїм квитком.

Він складе акт про продовження дії проїзного документа, і ви зможете повернутися безкоштовно в кінцевий пункт призначення, зазначений у квитку.

11. Пасажир має право перервати поїздку на термін до 10 днів. Наприклад, один раз зійти з поїзда, а потім (протягом 10 днів) продовжити поїздку безкоштовно.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні