Як вберегтися від інфекцій на відпочинку

0
8
Як вберегтися від інфекцій на відпочинку
Хоча зараз активно поширюється інформація про збереження від корона вірусу, не варто забувати і про інші хвороби, які можуть загрожувати здоров’ю та життю мандрівників.

Про це повідомляють НовиниЮ.

Харчові отруєння та гострі кишкові інфекції

Основна недуга влітку — це гострі кишкові інфекції. Ймовірними харчовими продуктами, які призвели до захворювання, були в’ялена та солена прісноводна і морська риба, а також м’ясні, рибні, овочеві, грибні консерви, інші м’ясні вироби.

Правила харчування під час подорожей

Туристам варто пам’ятати про безпеку харчових продуктів. Рекомендується уникати вуличної їжі та не вживати її у сирому вигляді. Також дбати про особисту гігієну, часто мити руки, мити всі овочі та фрукти. У будь-якій країні важливо дотримуватися правил особистої гігієни, вживати лише безпечну воду та лише такою водою мити продукти харчування.

Укуси кліщів

Під час перебування на території, де можуть бути кліщі необхідно вдягати світлий закритий одяг та закривати тіло повністю. Після повернення додому необхідно прийняти душ, одяг одразу ретельно випрати або пропрасувати.

Якщо кліщ усе ж присмоктався, то після його видалення необхідно спостерігати за місцем укусу та звернутися до лікаря за порадами щодо профілактичного лікування. Якщо в місці укусу з’являється почервоніння з просвітленням у центрі - це може бути симптомом бореліозу або хвороби Лайма. Необхідно звернутися до лікаря та здати усі необхідні аналізи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні