--> Вчені виявили новий штам кронавірусу: смертність до 82% | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вчені виявили новий штам кронавірусу: смертність до 82%

2
4
Вчені виявили новий штам кронавірусу: смертність до 82%
Вчені з США виявили новий штам коронавірусу Йота або B.1.526. Він може підвищити рівень смертності від інфекції на 62-82% серед літніх людей.

Дослідження опублікували на медичному порталі medrxiv.org.

Відзначається, що цей варіант COVID-19 має значно вищу трансмісивність і потенціал імунного вислизування, ніж раніше циркулюючі варіанти.

Лабораторні дослідження показали, що цей варіант помірно стійкий до нейтралізації терапевтичними моноклональними антитілами і антитілами, індукованими вакциною або інфекцією.

Швидкість передачі варіанту B.1.526 на 15-25% вище, ніж у раніше поширених штамів. Більш того, дані показали, що цей варіант може викликати проривні інфекції у 0-10% населення.

Штам Йота збільшує смертність від інфекції на 46%, 82% і 62% у осіб у віці 45-64 роки, 65-74 роки і старше 75 років відповідно.

Вперше штам Йота виявили у жителя Нью-Йорка в листопаді 2020 року. Пізніше цей варіант зафіксували у всіх 52 штатах США, а також в 27 країнах світу.

Штамів коронавірусу існує тисячі. Але "значущими" з усіх них на даний момент визнані шість: Кластер 5, Альфа, Бета, Гамма, Лінія B.1.525 і Дельта. Чотири з цих штамів Всесвітня організація охорони здоров'я визнала "викликаючими заклопотаність".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що вакцина не допомагає? І де здоровий глузд, бо якщо людина перехворіла,то в неї вже організм запам'ятав як боротися, тому вакцинацію непотрібно робити, щоб не ослаблювати організм
Відповісти
Правильно Китай, США чи Росія зробили, що випустили джина з пробірки. Забагато Homo sapiens вже проживає на планеті Земля, і тому хворим та безсилим людям цей джин у вигляді коронавірусу допомагає скоріше піти у світ інший.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні