В Україні чоловік позичив пів мільйона доларів та зник з родиною

0
0
В Україні чоловік позичив пів мільйона доларів та зник з родиною
“Невловимий” боржник разом із сім’єю втретє змінює місце проживання, переховуючись від кредиторів — колишніх колег-валютників.

У Вінниці кілька осіб, які займаються обміном валют, стверджують, що стали жертвами шахрайських дій свого колеги по бізнесу - 34-річного Володимира Казьміна. За словами одного з підприємців, він позичив у десятка людей близько 500 тисяч доларів і зник зі свого помешкання разом із сім’єю. Подробиці цієї історії повідомляє сайт “Обозреватель”.

Як розповів підприємець із Вінниці Анатолій Л., з Володимиром він був знайомим упродовж двох років — був з ним у довірливих стосунках, як і з рештою колег, які працюють в цьому бізнесі. Нерідко бували випадки, коли доводилося один одному позичати великі суми, якщо самотужки не вдавалося провести великі операції.

Напередодні раптового зникнення Володимир Казьмін позичив у нього 70 тисяч доларів, які обіцяв повернути наступного дня. Але зранку на зв’язок не вийшов. Ба більше, і він, і його дружина видалили свої акаунти в соцмережах.

Невдовзі Анатолій з’ясував, що позичив велику суму пропалому колезі не тільки він, але й іще з десяток валютників. Вони поїхали до будинку родини Казьміних за 10 кілометрів від Вінниці, але побачили там тільки голі стіни.

Заяву в поліції про шахрайство приймати відмовилися. У стосунках валютників правоохоронці побачили тільки спір у цивільно-правових відносинах, який потрібно вирішувати в суді.

Лише після того, як донька від дружини Володимира написала заяву про зникнення своєї мами, вітчима і маленького братика, поліція оголосила сім'ю в розшук. Знайти втікачів вдалося у Закарпатській області. Однак затримувати їх не стали — кримінального провадження за шахрайство не було відкрито.

На Закарпатті Володимир Казьмін та його сім’я не затрималися — терміново переїхали до Луцька. Саме там їх самотужки розшукали кредитори.

Перед тим, як вийти на розмову з колишніми колегами по бізнесу, утікач двічі викликав патрульну поліцію, але його “гості” поводилися стримано і хотіли лише поговорити. Зрештою, розмова відбулася і її зафіксували на відео.

Володимир Казьмін зізнався, що позичав гроші, але як збирається повертати борг так і не відповів. Коли кредитори пішли, він написав заяву в поліцію про погрози вбивством. Після цього втретє зник у невідомому напрямку.

Як стало відомо виданню, кримінальне провадження щодо шахрайства (ст. 190 КК України) ще не відкрито. Правоохоронці стверджують, що притягнути втікача до кримінальної відповідальності можна в тому випадку, якщо у невловимого боржника був умисел “кинути” людей на велику суму. За їхніми словами, розшуки зниклих та всі обставини цієї справи радше нагадують не детектив, а бразильський серіал.

Наразі до вінницьких поліцейських надійшло п'ять заяв від потерпілих.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні