--> В Україні злетять ціни на квартири, якщо введуть локдаун | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні злетять ціни на квартири, якщо введуть локдаун

1
8
В Україні злетять ціни на квартири, якщо введуть локдаун
Квартири у новобудовах в Україні будуть дорожчати як мінімум до кінця 2021-го. Ціни можуть вирости ще на 15-20%. При цьому вже восени вартість може різко зрости в разі введення локдауну.

Про це заявили експерти сервісу по підбору квартир в новобудовах vn.com.ua для UBR. ua.

"Вартість буде мінятися не повільно, а стрибкоподібно. Різке знецінення гривні, новий транш від МВФ або нестабільність на ринку паливно-мастильних матеріалів призведе до швидкого подорожчання житла".

Відзначимо, що раніше на подорожчання квартир в країні вплинуло відразу декілька фактів: подорожчання будматеріалів у світі і інженерних комунікацій, нестача готових об'єктів, скорочення будкомпаніями кількості об'єктів нерухомості економ-класу. Останні концентрувалися на сегментах "комфорт" і "бізнес".

Однак ціни на житло можуть вирости не тільки через можливий локдаун. Також на підвищення вартості вплине криза на ринку нерухомості, яка проявляється в банкрутстві кількох крупних забудовників.

В Україні з початку пандемії коронавірусу ціни на квартири в нових будинках зросли вже на 16,7%. При цьому з урахуванням нинішньої динаміки, житло подорожчає ще на 2-7% восени. Відзначається, що саме восени українці частіше купують або інвестують в нерухомість.

У столиці з початку 2021-го вартість квартир в нових будинках виросла на 6,5%. При цьому найбільше зростання за два останніх місяці було зафіксоване в Харкові, на рівні 9,3%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну нормально, локдаун, люди перестають працювати отримувати зарплати , отже зменшиться попит , а ціни зростуть. Це тільки у нас так по ідіотськи ринок працює?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні