Чому «Титанік» не підіймають на поверхню?

0
3
Чому «Титанік» не підіймають на поверхню?
Напевно, немає такої людини, яка в не чула про всесвітньо відомий «Титанік», тому що це була наймасштабніша катастрофа. З моменту зустрічі судна з айсбергом пройшло вже більше століття. Виникає питання: чому легендарний лайнер досі не підняли на поверхню?

Найбільший лайнер затонув через зіткнення з айсбергом 15 квітня 1912 року, коли плив у Нью-Йорк. На борту корабля знаходилося більш ніж 2200 людей, враховуючи і екіпаж лайнера, проте врятуватися вдалося лише 700 людям.

Багато пасажирів лайнера були дуже багатими людьми, тому їх родичі відразу ж заговорили про те, що «Титанік» обов’язково треба піднімати на поверхню. Але не дивлячись на достатню кількість грошей здійснити цю операцію виявилося неможливо. Справа була не лише у технічних можливостях, але й у точних координатах лайнера, як були невідомі.

Не дивлячись на величезні розміри «Титаніка» відшукати його було надто важко. Окрім того, корабель дрифтував, тому міг зміститися у будь-якому напрямку. Коли почали обговорювати різні варіанти підйому «Титаніка» у разі його знайдення, спочатку сталася перша, а тоді і друга світові війни. Через це ідея з поверненням лайнера на сушу відклалась.

Пізніше, вчені встановили, що лайнер настільки піддався дії морської води, що будь-яка спроба підняти його на поверхню призведе до зруйнування корпуса на частини. Проте, зараз і без участі підйомної техніки «Титанік» руйнується, у чому винні туристичні екскурсії до судна. Все через те, що учасники екскурсій хочуть прихопити з собою будь-яку частину відомого корабля.

Раніше Волинь24 вже розповідала про те, які невідомі секрети у собі приховує катастрофа з затонувшим «Титаніком».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні