--> Як працюватимуть школи, якщо в Україні знову буде локдаун | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як працюватимуть школи, якщо в Україні знову буде локдаун

0
1
Як працюватимуть школи, якщо в Україні знову буде локдаун
Навіть при високому рівні захворюваності на коронавірус учні початкових класів та інклюзивно-ресурсних центрів повинні ходити до школи. Однак важливою умовою є вакцинація 80% викладацького складу.

Про це заявив в інтерв’ю "Главкому" міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

За його словам, МОН розраховує, що вересень-жовтень не принесе спалаху COVID-19 і сезонних захворювань, оскільки на вулиці буде ще досить тепло.

"Хіба що штам Дельта, який зараз поширюється, може вплинути на ситуацію", – додав міністр.

Він пояснив, що у зелених карантинних зонах заклади освіти працюватимуть у звичайному режимі. Лише в окремих регіонах за рішеннями педрад школи можуть перевести на дистанційну форму навчання, якщо у них будуть спалахи захворювань.

У випадку, якщо за рівнем захворюваності країна перебуватиме у жовтій та помаранчевій зонах, місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) чи педради можуть переводити навчання у змішану або дистанційну форму.

"Показник у 80% вакцинованих вчителів дозволятиме навчальному закладу, навіть за перебування у жовтій або помаранчевій зонах, працювати повністю в звичайному режимі", – наголосив Шкарлет.

Наразі за рівнем вакцинації педагогів лідирує Київська область – 90,4% вакцинованих, на останньому місці Волинь – 7,3%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні