--> Українців змусять платити податок за другу пенсію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українців змусять платити податок за другу пенсію

3
-7
Українців змусять платити податок за другу пенсію
В Україні вже в 2021-му можуть ввести накопичувальну систему пенсійного забезпечення. Водночас внески на "другу пенсію" потрібно буде платити з 2023-го або 2024-го.

Про це міністр соцполітики Марина Лазебна розповіла в ефірі «Суспільного. Студія».

"Ми працюємо з депутатами, щоб все ж таки закон знайшов своє місце у роботі парламенту і був прийнятий. Після його прийняття півтора року готується підзаконна база, інфраструктура. І якщо буде ухвалений у 2021 році, то перші внески підуть у 2024. Попрацюємо краще — можуть піти у 2023 на рахунки всіх людей, які працюють в Україні", – пояснила глава відомства.

Як працюватиме нова система:

- з зарплати українців будуть збирати по 4% на спеціальний рахунок;
гроші будуть інвестувати;

- зібрані гроші при досягненні 60-річчя будуть платити у вигляді другої пенсією.

Як підрахували в Мінсоці, якщо відкладати 35 років з зарплати в 15 тис. грн, то друга пенсія може скласти близько 3 тис. грн. Ті, хто вже вийшли на пенсію, нововведення на собі не відчують.

У той же час вчена Лідія Ткаченко впевнена: що якщо відкладати по 4% з зарплати, то в кращому випадку ці ж 4% і можна буде отримати, і то за умови, якщо збирати тривалий період (ідеально, коли не менш 20 років).

Водночас вчена Лідія Ткаченко впевнена, що якщо відкладати по 4% з зарплати, то в кращому разі ці ж 4% і можна буде отримати, і то за умови, якщо збирати тривалий період (ідеально, коли не менш ніж 20 років).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тим обкуряним не можна закони приймати, вони ж навіть думати не вміють і не хочуть про простих людей. Вони думають, що при такій інфляції як зараз відбувається, комусь допоможуть ті 3000 грн через 35 років. Бред... Просто скажіть, що хочете здерти 4% з кожної зарплати простих людей собі на премії, відпочинки .....
Відповісти
за 20 років ті гроші обезціняться іі це вже буде не 4 % а максимум 1%. навіть якщо відкладати гроші у валюті, то через 20 років купівельна спроможність буде максимум 50% від початкової
Відповісти
Ото заживемо, "наче вареник у сметані"...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні