--> Масштабна пошукова операція: на Говерлі майже добу шукають зниклого 6-річного хлопчика. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Масштабна пошукова операція: на Говерлі майже добу шукають зниклого 6-річного хлопчика. ФОТО

0
-7
Масштабна пошукова операція: на Говерлі майже добу шукають зниклого 6-річного хлопчика. ФОТО
В українських Карпатах йдуть пошуки хлопчика 2015 року народження. Він у суботу, 14 серпня, відстав від групи туристів під час підйому на гору Говерла.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Дитина зникла, помітили близько 19:05. У цей час туристична група, яка складалася з шести осіб, піднімалася з міста Коломия зеленим маршрутом.

Хлопчик заблукав у районі селища Ворохта. Станом на 11:40 неділі, 15 серпня, його пошуки тривали на дев’яти маршрутах. Додатково було залучено десятки рятувальників, техніку й собак.

Рятувальники створили сім пошукових груп, які обстежували територію за визначеними зонам та секторами. Також наголошувалося, що опадів у цій місцевості не було, температура повітря становила приблизно +12 градусів.

На місці події працювала оперативна група ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області, координацію робіт здійснював начальник управління реагування на НС відомства полковник Кочкодан Т. Й.

Для проведення пошукових робіт було залучено 196 осіб та 20 одиниць техніки, сім собак, квадрокоптер, а саме:

- ДСНС – 57 осіб, 2 собаки, 11 од. техніки (з них 1 квадрокоптер);

- Нацполіція – 37 осіб, 4 од. техніки та 1 собака;

- НГУ – 30 осіб та 2 од. техніки;

- ЗСУ – 11 осіб;

- волонтери – 21 особа, 2 од. техніки та 4 собаки;

- працівники Карпатського національного природного парку – 24 особи та 1 од. техніки;

- працівники лісового господарства – 16 осіб.

Як відомо, Говерла є найвищою горою українських Карпат і найвищою точкою України. Її висота – 2061 метр над рівнем моря. Вона розташована в 17 кілометрах від кордону з Румунією. У цілому найвищою горою Карпат є Герлаховський Штит висотою 2655 метрів (територія Словаччини).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні