--> Надзвичайна пожежна небезпека і грози: синоптикиня поділилась прогнозом погоди на наступний тиждень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Надзвичайна пожежна небезпека і грози: синоптикиня поділилась прогнозом погоди на наступний тиждень

2
-2
Надзвичайна пожежна небезпека і грози: синоптикиня поділилась прогнозом погоди на наступний тиждень
У понеділок, 16 серпня, погоду в Україні визначатиме антициклон, який зумовить спеку та відсутність опадів у більшості регіонів. Але дощ із грозою вдень може пройтися на заході.

Такий прогноз на початок тижня дала народна синоптикиня Наталія Діденко у Фейсбуці.

За її словами, спека у країні посилиться впродовж кількох наступних днів, а потім регіони накриють зливи.

Новий тиждень розпочнеться спекою і сонцем, зокрема й у столиці. Температура повітря вдень у більшості областей встановиться на рівні +28… +32, у Києві навіть трохи спекотніше.

Антициклон не даватиме шансів на дощі, зазначила синоптикиня, але локальні й з грозами вони можуть пройти у західних областях, подекуди на сході й в Криму.

За даними Укргідрометцентру, грозові дощі вдень 16 серпня ймовірні на Волині, Львівщині та Закарпатті. На решті території іноді буде хмарно, проте спекотно вдень. Температура в нічний час +15… +19, а в денні години – від +27 до +33 градусів.

Вітер очікується південного, північно-східного й північного напрямків 3-8 метрів за секунду.

Також, згідно з прогнозом, упродовж 16-17 серпня надзвичайний рівень пожежної небезпеки переважатиме у Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській і Луганській областях.

Діденко уточнила, що 17-18 серпня спека втримається і навіть посилиться. Але це не стосується західних регіонів, де інша повітряна маса знизить температуру повітря до +23… +28 градусів.

"Масштабніше послаблення спеки припадає, за попередніми прогнозами, на 19 серпня, якраз на Спаса. І дощі принесе атмосферний фронт ввечері 18-го та вночі 19-го", – розповіла синоптикиня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як правильно,синоптик-синоптикиня,журналіст-журналістикиня,хлопець-лох,дівчина-лошка і т.д.,як правильно,треба запитати на кафедрі журналістики ВНУ,це вони вчать так писати?
Відповісти
А як правильно,синоптик-синоптикиня,журналіст-журналістикиня,хлопець-лох,дівчина-лошка і т.д.,як правильно,треба запитати на кафедрі журналістики ВНУ,це вони вчать так писати?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні