--> Уродженець Луцька став новим командувачем Повітряних Сил України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Уродженець Луцька став новим командувачем Повітряних Сил України

1
-7
Уродженець Луцька став новим командувачем Повітряних Сил України
У місті Вінниця представили нового командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майора Миколу Олещука, який народився у Луцьку. Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил ЗС України у Facebook.

Нагадаємо, що раніше Президент України Володимир Зеленський призначив на посаду командувача Повітряних Сил генерал-майора Миколу Олещука.

Новопризначений командувач народився у Луцьку у 1972 році. Закінчив Житомирське вище училище радіоелектроніки ППО у 1994 році. Освіту оперативно-тактичного рівня отримав у Харківському військовому університеті у 2004 році. Освіту оперативно-стратегічного рівня здобув у Національному університеті оборони України у 2010 році.



Свою військову службу розпочав у Кам’янці-Бузькій на Львівщині, де пройшов шлях від начальника розрахунку радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону С-300 – до командира зенітної ракетної бригади.

Згодом у місті Одеса проходив службу на посаді командира зенітної ракетної бригади, заступника начальника штабу повітряного командування «Південь», пізніше у Вінниці – на посаді заступника начальника штабу Командування Повітряних Сил ЗС України, а у місті Дніпро – на посаді начальника штабу – заступника командувача повітряного командування «Схід».

Миколу Олещука неодноразово залучали до проведення АТО та операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

Одружений. Має доньку та сина.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перший головнокомандувач ВПС _не льотчик.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні