Як позбутися шкідливої звички гризти нігті

0
4
Як позбутися шкідливої звички гризти нігті
Як боротися зі шкідливою звичкою гризти нігті, та як чим вона загрожує розповіла столична сімейна лікарка Людмила Сердюк. Про це пише ICTV.

Така шкідлива звичка має назву оніхофагія. І у деяких випадках може мати психотерапевтичну природу.

Як зазначає медик, зазвичай людина набуває цю звичку ще у дитинстві, але з віком більшість людей її переростають. Проте не всім це вдається.

Лікар розповіла, чому ж шкідливо гризти нігті. Першочергово, обкусані нігті – це не естетично, особливо якщо цю звичку має жінка. По-друге, якщо ви це робите регулярно, деформується форма нігтів, а також збільшується вірогідність занесення інфекцій до ранки, які можуть виникнути під час цієї процедури та виникнення запалення.

Також від цієї звички можна травмувати зуби, можуть виникнути відколи та тріщини. Та й сама ротова порожнина максимально схильна до інфікування. Крім того, патогенні мікроорганізми отримують вільний доступ до внутрішньої мікробіоти, провокуючи порушення її мікробіологічного балансу.

Як же позбутися цієї звички.

"Я порадила б коротко обрізати нігті, або зробити дорогий манікюр, який шкода буде псувати. Також можна придбати в аптеці спеціальне покриття, лак або емаль, який має неприємний смак, але не шкодить людині, – радить сімейний лікар.

Своїм досвідом, як позбутися цієї звички, також діляться деякі пацієнти. Зокрема, можна носити рукавички або тонкими смужками пластиру заклеїти нігті. Декому допомагає іграшка-антистрес, яка відволікає від звички.

Але деколи звичка гризти нігті виявляється сильнішою і її складно побороти. У такому випадку слід звернутися до лікаря, а саме до психотерапевта. Оскільки ця звичка може свідчити про глибокий стрес.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні