У Луцьку працювала ботоферма, яка поширювала фейки. ФОТО

1
3
У Луцьку працювала ботоферма, яка поширювала фейки. ФОТО
В обласному центрі Волині виявили ботоферму, робота якої була спрямована на шкоду інтересам України. Про це повідомляє прокуратура Волині.

Правоохоронці виявили у Луцьку ботоферму, яку використовували для незаконної підміни телефонного трафіку з метою переадресації дзвінків для їх подальшої анонімізації, а також для анонімного створення псевдоакаунтів в соціальних мережах для розповсюдження фейкової інформації на шкоду авторитету та державній безпеці України.

18 серпня під час обшуків в одному з приміщень у Луцьку було виявлено і вилучено комп’ютери, VoIP-шлюзи, модеми, сім-картки мобільних операторів зв’язку.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на це майно, встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності, а також особи замовників публікацій.



У прокуратурі зазначають, що за вчинення за попередньою змовою групою осіб публічних закликів чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, які посягають на територіальну цілісність і недоторканність України, санкцією ч.2 ст. 110 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бо є "фермери" з грошима тому і утворюються різноманітні "ферми, а на тлі падіння економіки та масового безробіття стати " ботом" за гроші доволі спокусливо.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні