--> Як в'язні крадуть гроші з карток українців та іноземців: розкрили схему на 18 мільйонів. ФОТО/ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як в'язні крадуть гроші з карток українців та іноземців: розкрили схему на 18 мільйонів. ФОТО/ВІДЕО

1
0
Як в'язні крадуть гроші з карток українців та іноземців: розкрили схему на 18 мільйонів. ФОТО/ВІДЕО
На Харківщині викрили шахрайську групу, яка незаконним шляхом привласнила 18 мільйонів гривень громадян. Про це повідомляє кіберполіція України.

Від "схеми" потерпіли, як українці, так й іноземці. Шахраї за допомогою підробленої сторінки доставки торговельного онлайн-майданчика отримували від потерпілих реквізити їх банківських карток, у результаті чого привласнювали кошти. Організатор реалізував таке шахрайство перебуваючи під вартою.

Злочинну групу викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам в Харківській області разом зі слідчим управлінням місцевої поліції та у співпраці зі службою безпеки українського банку, а також за підтримки внутрішньої безпеки Міністерства юстиції України.

Організатором "схеми" виявився 20-річний чоловік, який наразі перебуває під вартою у слідчому ізоляторі. Чоловік до шахрайства залучив своїх співкамерників, які спільно підшукували "робітників" у мережі інтернет.

Злочинці реєструвалися на торговельному онлайн-майданчику, де для оплати або продажу товару надавали потерпілим посилання на фішингову сторінку, де останні вводили реквізити своїх банківських карт. Співучасники за допомогою різноманітних платіжних систем переказували кошти з банківських карток потерпілих на підконтрольні організатору рахунки.

Загальна сума збитків сягає 18 мільйонів гривень.

Крім того, шахраї застосовували цю схему і для іноземних інтернет-майданчиків. Зокрема, серед потерпілих є громадяни Іспанії, Португалії, Сінгапуру, Австралії та інших країн.



Поліція провела 24 обшуки у слідчому ізоляторі та в оселях фігурантів, де було вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони.



Наразі дев’ятьом фігурантам оголошено про підозру за ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так, це не відсидка у колонії чи у камерних приміщеннях СІЗО, зараз це називається закрили і займайся чим забажаєш. При СРСР хоча зеки потроху працювали, а на сьогодні режим відбування покарання послабшав на користь зеків. При СРСР це рахувались заборонені предмети, а зараз в колоніях, в СІЗО, по кубриках повно горілки, наркотиків, грошей, мобільних телефонів, ноутбуків, не кажу навіть про гидоту: бажаєш справжню жінку, буде тобі справжня леді "в натурі", тільки плати гроші. Що тоді ледарям та дармоїдам в зоні залишається робити, коли від дурі не знають чим зайнятись. Мудрий зек маючи купу часу, то піде у бібліотеку чи знайде собі роботу, чи займеться самовчителюванням і здобуде безплатну вищу освіту: молодший бакалавр або бакалавр. Хитрий чи жадібний зек буде займатись шахрайством, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів онлайнових аукціонів, сервісів із переказу або обміну валюти, інтернет-магазинів
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні