Спростували п'ять найпопулярніших міфів про рак

0
4
Спростували п'ять найпопулярніших міфів про рак
Фонд боротьби з раком оприлюднив спростування популярних міфів про цю недугу. Корисну інформацію вони розмістили на своїй сторінці у Facebook.

Отже, перший міф - рак невиліковний, а хворий – приречений.

Насправді ж, цю недугу сьогодні успішно лікують, а пацієнти, які вилікувалися, продовжують нормальний спосіб життя. У Фонді зазначають, що знають це не з чуток, а з власного досвіду.

Другий міф - профілактики раку не існує. Насправді ж, деякі види недуги можна уникнути, якщо вести здоровий спосіб життя, уникати випадкових статевих контактів, не ігнорувати медогляди, не перебувати на сонці тривалий час і т.п. Крім того, варто вакцинуватися проти вірусу гепатиту В і папіломи людини, адже останній є однією з основних причин раку шийки матки.

Третій міф - рак можна "підчепити", заразитися. Представники фонду зазначають, що таке не можливо, адже рак не передається від людини до людини.

Четвертий міф - рак ніяк не проявляється на перших стадіях. Насправді ж, люди часто перші ознаки недуги "списують" на перевтому, виснаження, алергію, застуду і т.п. Але, потрібно не ігнорувати медиків з профілактичною метою, і при перших сигналах йти до сімейного лікаря. Адже, саме цей сигнал може врятує від важких наслідків раку.

П'ятий міф - лікувати рак доволі дорого. Насправді ж, лише деякі препарати та хірургічні втручання дорогі. Але, пам'ятайте, що частину медикаментів та обстежень зобов’язані забезпечувати коштом держави. Тож поцікавтеся у свого лікаря про це.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні