Чи буде традиційна шкільна лінійка 1 вересня: пояснення МОН

0
6
Чи буде традиційна шкільна лінійка 1 вересня: пояснення МОН
Чим ближче 1 вересня, тим все частіше батьки ставлять собі запитання: яким буде цьогорічне навчання — очним чи онлайн, чи діє вимога щодо вакцинації дітей та чи буде першовереснева традиційна лінійка. На ці питання відповів "Фактам" начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко.

За його словами, чи буде лінійка 1 вересня чи ні, повинен вирішувати заклад освіти.

"Коротку лінійку 1 вересня бажано проводити. Проте, у принципі, бути лінійці першого вересня чи ні — вирішує заклад освіти. Але варто враховувати соціальну дистанцію та аналізувати, чи є в цьому потреба з точки зору епідситуації", - зазначає Юрій Кононенко.

Оскільки зараз усі області перебувають у "зеленій" зоні, у МОН сподіваються, що навчальний рік розпочнеться в нормальному режимі. Стосовно роботи шкіл, то відповідною постановою КМУ визначено, як заклади освіти працюватимуть. Тут є три варіанти.

1-ий: Україна перебуває у "зеленій" зоні і заклади освіти працюють звичайному режимі.

2-ий: у випадку переходу України до "жовтої" чи "помаранчевої" зон потрібно, аби не менш ніж 80% працівників школи були вакциновані для роботи в очному режимі, інакше — дистанційне навчання.

3-ій: Україна переходить у "червону" зону, тоді здобувачам освіти заборонено відвідувати заклади освіти, крім дитсадків та початкової школи.

Крім того, за інформацією МОН, жодної директивної вказівки щодо вакцинації дітей не надходило.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні