--> У громадському транспорті Луцька оштрафували 4 «зайців» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У громадському транспорті Луцька оштрафували 4 «зайців»

2
-3
У громадському транспорті Луцька оштрафували 4 «зайців»
У громадському транспорті Луцька під час планової перевірки оплати проїзду шукали людей, які розраховувалися замість електронного квитка готівкою. Рейд розпочали в районі 40-го кварталу.

Повідомляє Суспільне.

Відстежували пасажирів, які оплачували проїзд готівкою, 20 серпня працівники управління міськради, відділення Укртрансбезпеки і контролери Луцького підприємства електротранспорту.

Як розповіла Суспільному контролер-ревізор ЛПЕ Олена Брилюк, проїзд у маршрутках і тролейбусах можна сплатити за допомогою електронного квитка, банківської картки, PayPass, додатка CityCard або одноразового квитка.

Зі слів головного спеціаліста управління Укртрансбезпеки в області Михайла Лущинського, штрафи складають і на пасажирів-порушників, і на перевізників.

"120 гривень штрафу на пасажирів, які сплатили проїзд готівкою, та 1 700 гривень на перевізника за перевезення безквиткового пасажира", – зазначив спеціаліст.



Один із перевізників Олександр Кашуба, який обслуговує маршрути № 11, 25 і 29, розповів, що до впровадження електронного квитка підприємство втрачало третину прибутку. Зараз, каже, на маршрутах працює 10 водіїв, ще п’ятьох не можуть знайти.

"Для нас краще безготівкова система. Ми до цього звикли, але є людський фактор: люди дають гроші, а водії беруть. Водій сьогодні заробляє значно менше, як колись – нині це в районі 10 тисяч гривень", – розповів перевізник.

Перевірку впродовж дня здійснили на десяти маршрутах, де виявили 18 безбілетників, – каже Володимир Степанов. За підсумками рейду виписали чотири штрафи пасажирам та склали шість актів на перевізників.

Упродовж 2021 року в місті провели більше 80 перевірок та склали до сотні приписів на перевізників щодо технічного стану транспорту та готівковий проїзд пасажирів, – говорить головний спеціаліст відділу транспорту Луцької міськради Володимир Степанов.

"Минулого року платили електронними носіями 50-60 % людей, нині фіксуємо 75-80% оплати електронними носіями", – додав посадовець.

Спільні перевірки з контролерами ЛПЕ триватимуть до кінця літа включно.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ще треба виписати штраф степанову, який організував ту безтолкову систему оплати
Відповісти
PayPass тиждень не працював, вибивало помилку, писала в фейсбуці сіті карду, дзвонила, зверталася до водія, був 0 результат, отже зайців з нас роблять спеціально перед рейдами?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні