Вчені виявили 17 препаратів, які можуть ефективно протистояти коронавірусу

0
-1
Вчені виявили 17 препаратів, які можуть ефективно протистояти коронавірусу
Вчені університету Мічигану провели нові дослідження, під час яких виявили препарати, що можуть бути ефективними проти коронавірусу. Крім того, ці медикаменти безпечні, не потребують додаткових випробувань та наразі застосовуються для лікування інших хвороб. Про це пише 24 канал з посиланням на MedicalxPress.

Вчені виявили, що реплікацію SARS-CoV-2 у клітинах здатна блокувати звичайна харчова добавка. А загалом було виявлено щонайменше 17 препаратів, 10 з яких наразі досліджують проти коронавірусу вперше.

Як відомо, сім з цих сполук виявили ще у попередніх дослідженнях перепрофілювання ліків, зокрема ремдесівір, який є одним з небагатьох схвалених FDA препаратів для лікування COVID-19. А ще 10 пройшли вперше успішне тестування.

"Виявлені вченими методи лікування підходять для фази 2 клінічних випробувань, оскільки їх безпека вже встановлена", – зазначив співавтор дослідження.

17 з'єднань-кандидатів у декількох типах клітин, включаючи клітини легень людини, отримані зі стовбурових клітин, у спробі імітувати інфекцію SARS-CoV2 в дихальних шляхах. Дев'ять з них продемонстрували противірусну активність у розумних дозах, зокрема лактоферрин, білок, що міститься у грудному молоці людини. Цей препарат продається у якості харчової добавки, яку отримують з молока корови.

Також вчені виявили, що така ефективність поширюється навіть на нові штами коронавірусу, зокрема "Дельта".

У планах науковців провести клінічні випробування цього з'єднання для вивчення перспективи зниження вірусного навантаження та запальних процесів у пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Під час досліджень було виявлено низку сполук, які мають назву MEK-інгібіторами, які зазвичай призначають для лікування раку.

За інформацією вчених, дослідження проводили на мишах, у яких кількість вірусних частинок знизилося на 99,9%.

За припущеннями фахівців, препарат можна вводити пацієнтам щодня до 5 днів, наприклад, хворим в лікарні, або одноразово, якщо хтось тільки що піддався впливу коронавірусу; проте конкретних даних про це поки немає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні