Порівняли комунальні тарифи та зарплати України й Польщі: хто скільки платить

3
5
Порівняли комунальні тарифи та зарплати України й Польщі: хто скільки платить
В Україні вирішили порівняти комунальні послуги у Польщі та Україні,
а також вияснити скільки вони складають у відсотках середньої зарплати. Про це пише голова комітету з питань ЖКГ громадської ради при КМДА Олег Попенко у Facebook, пише "Слово і діло".

Отже, у Польщі середня зарплата у грудні 2020 року становить 41 758 гривень, або ж 1 478 $.

"Квартплата становить до 600 злотих, а це 4 000 гривень у місяць. До цієї суми входить опалення, вивезення сміття, капітальний ремонт будинку та земельний податок. До 100 гривень на місяць у Польщі вам обійдеться газ та абонплата. За спожиті до 220 кВт/год. електроенергії у місяць та абонплата 90 гривень обійдеться у 904 гривні, враховуючи нічний тариф 3,7 гривні за кВт/год. Якщо сюди додати ще гарячу воду та інше, у середньому маємо 967 злотих або 6480 гривень, – підрахував чоловік.

Отже, тепер розглянемо цифри в Україні. За даними Держслужби статистики, станом на червень 2021 року середня зарплата в Україні становить 14 300 гривень. При цьому за комуналку нараховують від 1 840 до 3 466 гривень, тобто в середньому приблизно 3 000 гривень на місяць.

"Таким чином, співвідношення середня зарплата та комунальні платежі становить 3000/14 300 = 21%! Отже, середня заробітна плата по всій країні повинна становити не менше 15 500 грн, а не те, що ми маємо в більшості райцентрів, де зарплата не перевищує 7-8 тисяч гривень", – зазначив голова комітету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І це ще не межа на ціни на комуналку! Ото робіть висновки...
Відповісти
нормально і не будеш нити, а не сидиш вдома і ниєш
Відповісти
Тут працюючи на жлобів-олігархів можна горба на спину заробити!
А ти багато заробив, заробляйко бісів?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні