--> Декілька найбільших банків України можуть закрити: причини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Декілька найбільших банків України можуть закрити: причини

0
3
Декілька найбільших банків України можуть закрити: причини
Цьогоріч НБУ відібрав ліцензію лише у двох вітчизняних фінансових установ, проте українці вже встигли злякатися за свої гроші, тому що ходять чутки про масовий «банкопад».

Про це повідомляє Gsminfo.

Іван Світка, який є головою правління «Юнекс Банку» каже, що вихід кількох банків з ринку – це зовсім не страшно. Він зазначає, що завершили свою роботу лише найслабші банки, які втратили популярність.

Банкіри кажуть, що головною проблемою вітчизняних банків є недостатня кількість інвестицій, тому що робити вклад у банки на теперішній час – невигідно.

Лишитися ліцензії можуть лише ті банки, які дуже сильно порушують норми Нацбанку. По інформації на початок серпня було зафіксовано 9 банків, які знаходилися у зоні ризику. З них 6 фінустанов порушили лише одну з вимог регулятора. Найбільшим порушником виявився банк «Земельний капітал», у якого на даний момент вже забрали ліцензію.

Проте, наразі не варто хвилюватися про те, що закриють усі банки, які провинилися перед НБУ. Цьогоріч, у порівнянні з 2020 роком, прибутки банків за перші шість місяців поточного року зросли аж на 40%, тому хвилюватися за свої вкладення немає потреби.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні