Повідомили, коли на Місяць відправиться перша українська місія

1
-11
Повідомили, коли на Місяць відправиться перша українська місія
Анонсують здійснення першої української місії, яку реалізує британська компанія "Spacebit" спільно з американськими партнерами. Вона запланована на 2022 рік. Про це повідомив засновник та генеральний директор компанії Павло Танасюк під час пресконференції, пише "Укрінформ".

У рамках цієї місії на поверхню супутника буде доставлено техніку для проведення наукових досліджень.

За словами Павла Танасюка, це дуже важлива подія, яка коштуватиме українській стороні близько 1,5 мільйона доларів. На супутник буде доставлено техніку для проведення наукових досліджень на Місяці.

На його поверхню доставлять камери та радіаційні сенсори, що виготовлять українські інженери.

Реалізація цієї місії дозволить Україні приєднатись до клубу привілейованих країн, які доставили вантаж на супутник. Раніше це робили лише три держави — США, Китай та Росія.

Також це відродить роль України, як космічної держави, на міжнародній арені, та надасть старт для розвитку вітчизняних космічних проєктів у співдружності з державним сектором.

"Про цей проєкт дізнаються у всьому світі, адже Україна стане однією з небагатьох держав, яка змогла успішно доставити науковий вантаж на Місяць", - додав Танасюк.

Spacebit – це приватна британська компанія, яка розробляє технології космічної робототехніки для місячних і планетарних місій, працює над інструментами аналізу космічних даних і роботизованими концепціями дослідження космосу, які включають штучний інтелект і передову мікробототехніку. Spacebit була заснована в 2014 році українцем Павлом Танасюком.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну, формально, - не росія торкнулась Місяця, а радянський союз. А отже - і Україна та ще 13 держав.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні